ENGLISH
NEDERLANDS
FRANÇAIS


individuele wandelvakantie op maat meerdaagse wandeling standplaats Frankrijk middelgebergte centraal massief


 
Wandelen (ook GPS)

Het kanton van Paulhaguet, waar Saint Didier sur Doulon onder valt, kent 23 uitgezette wandelroutes waarvan één tweedaagse route. Deze PR (petites randonnées) zijn balisages jaunes genaamd en gemarkeerd door middel van gele strepen. Naast deze markeringen bestaat er een gids "Paulhaguet entre Senouire et Doulon" met gedetailleerde omschrijvingen van de routes, vergezeld van een plattegrond. De afstand van de wandelingen ligt tussen de zes en tweeëntwintig kilometer. De hoogte variëert van 463 tot 1.150 meter en de benodigde wandeltijd ligt tussen anderhalf en zes uur. De gradatie variëert van redelijk makkelijk tot moeilijk.

Door Saint Didier sur Doulon lopen meerdere officiële wandelroutes. Een daarvan is een lange afstand wandeling genaamd Robe de Bure et Cotte de Mailles (van monnikspij tot maliënkolder). Dit betreft een wandelroute door het departement Haute-Loire en heeft een lengte van 163 kilometer. Deze route is officiëel door de overheid heropend in 2012 en heeft een status GR de Pays®. Een compleet verzorgd wandelarrangement voor deze route waarbij u van chambre d'hôte naar chambre d'hôte loopt (met of zonder bagage service), is via ons als Nederlandse contactpersonen te boeken. Kijk hiervoor op de pagina "Arrangementen". De overige routes zijn lokale routes die in een lus lopen en in het dorp starten. "Le Soleil du Doulon" is achttien kilometer lang en wordt in de categorie moeilijk geschaald. "La Vallée du Doulon" is vijftien kilometer lang en heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Le Rocher du Diable is een iets kortere route van 12 km maar zeker niet minder mooi. De laatste route betreft een langere route die normaliter in twee dagen gelopen wordt. "Entre Senouire et Doulon" heeft een lengte van 36 kilometer en is een absolute aanrader. Wij kunnen het vervoer verzorgen vanaf uw verblijf, om de twee wandeldagen aangenaam en onbezorgd door te kunnen brengen. De meeste van deze lokale routes vallen binnen ons wandelarrangement "Le Doulon". Uiteraard beschikken wij over de wandelgidsen van deze routes, bijbehorende stafkaarten en GPS routering.

ONDERHOUD ROUTES
Alle gemeenten verzorgen permanent de toegankelijkheid van de wandelroutes, een initiatief van het departement genaamd Respirando. Le Grand Trianon verzorgt ook lokale wandelpaden als Compagnon de Route van FFRandonnée.

WANDELARRANGEMENTEN
Gelukkig bestaat er hier geen massa toerisme, maar wandelaars ontdekken de omgeving steeds vaker. 

 

 

 
   

Janssen & Janssen - Lugeastre Bas (gehucht) 43440 Saint Didier sur Doulon
Tel. : +33.(0)6.01.86.80.22 - Email info@legrandtrianon.com